Nieuws en evenementen

AirTurn

Nu uit voorraad leverbaar! Veel gebruikt onder muzikanten, draadloos bluetooth pedaal, bedienbaar met de voet voor het omslaan van bladzijden en scrollen door teksten en muziek,

Kerstvakantie

Wij wensen iedereen hele fijne dagen met elkaar! In de kerstvakantie hanteren wij onze normale openingstijden met uitzondering van 25 en 26 december en 1 en 2 januari. Je bent welkom, koffie met wat lekkers erbij staat voor je klaar!

Tama Star Dealer

Vanaf vandaag zijn wij voorraadhoudend Tama Star Dealer! STAR is het vlaggenschip van TAMA-drums. Het heeft de kennis en onderzoek van de Starclassic-serie naar een hoger niveau getild door elk detail opnieuw te onderzoeken en zodoende de shell-resonantie te verbeteren. Walnoot is al lang favoriet bij meubelfabrikanten vanwege haar schoonheid en duurzaamheid. Als materiaal voor een drumketel is de natuurlijke EQ'ed-toon van Walnoot door drummers alom geprezen, zowel op het podium als in de studio. De STAR Walnoot-ketels projecteren een fantastisch laag, met genoeg punch om bij iedere mix goed klinkend te zijn. De toms zijn uitgerust met het nieuwe “Super Resonant Mounting System” (US.Pat.no.9024163), wat in combinatie met de eveneens nieuwe Quick-Lock tombrackets zorgt voor een optimaal resultaat en gebruiksgemak. Kom gerust bij ons langs om dit zelf te ervaren!

Nationale Brassband Kampioenschappen

NBK 2018 Ook dit jaar worden er tijdens de 38e editie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in TivoliVredenburg sectie- en solistenprijzen uitgereikt. In vijf divisies strijden op vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober maar liefst 41 brassbands om de nationale titels. Het slagwerk op het podium wordt beschikbaar gesteld door Van Der Glas Muziekinstrumenten en Majestic Holland b.v. Dit slagwerk wordt na het NBK met hoge korting te koop aangeboden, kijk snel op bijgevoegde aanbiedingslijst! Tot ziens in TivoliVredenburg Utrecht!

Zaterdag 17 november 13:30-15:00 uur Drumclinic door Mick Gravee

Deze spetterende drumclinic moet je bij zijn! Mick Gravee (31, NL) is een professionele drummer, leraar, demonstrateur & clinician, hij heeft zijn eigen drumschool zowel in Roermond als ook in Geleen. Met voorbeelden als Jeff Porcaro, Dave Weckl, Simon Phillips & Virgil Donati heeft Mick door de jaren heen een stijl ontwikkeld die in meerdere muziekstijlen toe te passen is. Veelzijdigheid is in de hedendaagse muziek een must om te kunnen overleven! Door de jaren heen heeft Mick zowel in de studio als live met talloze fantastische muzikanten/artiesten mogen samenwerken, hieronder een kleine verzameling: Dreamteam, Shirma Rouse, Maan, Leona Philippo, De Coronas, Anita Meijer, Universe, Bert Heerink, Tony Spinner (ToTo), Jessie Galante, Dimension12, Andrew Gouche (Chaka Khan), Sun Caged, Ignazio Di Salvo, Joop Wolters & Marcel Coenen. HEDEN: Voor de komende jaren heeft Mick een basis gelegd samen met een aantal zeer kundige muziekvrienden in de vorm van een begeleidingsband voor artiesten. Dit is de TDE –Band. In binnen en buitenland zullen artiesten begeleid gaan worden met deze fantastische muzikanten. Daarnaast zal Mick ook veelvuldig te zien zijn bij De Coronas (Stand – Up Pop, nationaal & internationaal) Clinics geven behoren tot Mick’s favoriete bezigheid en daarom zal hij daar ook verschillende keren mee te spotten zijn op muziekbeurzen & muziekwinkels. De clinic zal in het teken zal staan van de nieuwe TD17 Roland, een middenklasser die in principe de oude TD11 opvolgt, maar wel met heel veel sterke eigenschappen die je mag vergelijken met de TD50 (het topmodel). In de clinic zal hij via het spelen van een aantal genres de veelzijdigheid van de kit laten zien met uiteraard uitleg van bepaalde nieuwe functies & snufjes, waarbij de mensen vrij zijn om zoveel mogelijk vragen te stellen. Kom vooral een keer kijken naar een van Mick’s clinics! Buiten de nodige tips over equipment geeft hij ook een aantal drumtips en oefeningen mee voor thuis! Toegang is gratis! Graag opgave via; m.meester@vanderglas.nl

Zaterdag 8 december 2018 Mondstukaanmeting door Henk Rensink

Voor wie? Koper- en houtblazers Kosten? 35 euro per persoon (contant aan de heer Rensink) Opgave? Tot een dag voor de aanmeting / vol = vol. Telefonisch 0513 - 46 80 41 of per e-mail s.visser@vanderglas.nl (graag naam, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer, instrument en gewenst tijdstip doorgeven) Let op! Eigen instrument en mondstuk meenemen en 15 min. van tevoren aanwezig zijn.

Zaterdag 16 juni 2018 Mondstukaanmeting door Henk Rensink

Voor wie? Koper- en houtblazers Kosten? 35 euro per persoon (contant aan de heer Rensink) Opgave? Tot een dag voor de aanmeting / vol = vol. Telefonisch 0513 - 46 80 41 of per e-mail s.visser@vanderglas.nl (graag naam, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer, instrument en gewenst tijdstip doorgeven) Let op! Eigen instrument en mondstuk meenemen en 15 min. van tevoren aanwezig zijn.

Donderdagavond 21 juni 2018, 19:30 uur Masterclass Euphonium Glenn van Looy

In de clinic zal Glenn het hebben over verschillende onderwerpen die in de basis bedoeld zijn voor een succesvol Euphonium-spel. Hij zal veel aanbevelingen geven met betrekking tot uitvoering en praktische oefeningen vanuit zijn eigen dag tot dag oefenprogramma. Onderwerpen die worden besproken en tevens gepresenteerd met een paar voorbeelden; Hoe op te warmen met en zonder instrument? Ademhalingsoefeningen. Lip-oefeningen en zoemen. Oefenen van een stuk voor solouitvoering, een recital en een orkeststuk. GENEVA Tour 2018 21.06.2018 Van der Glas Muziekinstrumenten Pastorielaan 4a, 8441 AA HEERENVEEN

Zaterdagmiddag 2 december Drumclinic met Mick Gravéé

Zaterdagmiddag 2 december Drumclinic met Mick Gravéé aangeboden door Roland. We starten om 13:30 uur tot 15:30 uur.

Met voorbeelden als Jeff Porcaro, Dave Weckl, Simon Phillips & Virgil Donati heeft Mick door de jaren heen een stijl ontwikkeld die in meerdere muziekstijlen toe te passen is. Veelzijdigheid is in de hedendaagse muziek een must om te kunnen overleven!

Kom vooral een keer kijken naar een van Mick’s clinics! Buiten de nodige tips over equipment geeft hij ook een aantal drumtips en oefeningen mee voor thuis! Opgave via m.meester@vanderglas.nl

Ben jij er ook bij?

Masterclass/Workshop Hub van Laar

Een specifieke uitleg van de basistechnieken aan een groep trompettisten kan een extra toevoeging zijn op het reguliere onderwijs. In de normale trompet lessen op een conservatorium, muziekschool of muziekvereniging, is vaak geen tijd om bijvoorbeeld ademtechniek de juiste aandacht te geven. In een Masterclass kan die ontbrekende aandacht een goede aanvulling zijn.

Aan de hand van de trompet methode Less is More, vormgegeven in een PowerPoint presentatie, komen de basistechnieken aan de orde. Je kan daarbij denken aan:

  • Ademsteun
  • Houding
  • Embouchure
  • Tong
  • Articulatie
  • Deze Masterclass is gebaseerd op interactie met de deelnemers, zodat ook individuele aandacht niet ontbreekt. De Masterclass is uitermate geschikt voor Conservatorium studenten, maar ook muziekscholen en muziekverenigingen kunnen hun voordeel hieruit halen.

    Hub van Laar (Van Laar Trumpets & Flugelhorns) zal vanaf 11 uur aanwezig zijn met o.a. nieuwe modellen B9 trompetten en een prototype cornet !!! En uiteraard ook vele andere modellen trompetten en bugels !

    Alleen op deze dag; bij aanschaf van een Van Laar instrument wordt de Protec koffer (tot € 175,-) gratis bijgeleverd.