Nieuws en evenementen

Dwarsfluit clinic met Marjolein de Wit

Marjolein de Wit heeft een uit-gebreide carrière als fluitiste. Zij concerteert zowel solistisch als in kamermuziekverband. Regelmatig is zij in diverse muziekprogramma’s op televisie te zien. In deze workshop worden allerlei tips en trucs aangereikt op het gebied van ademtechniek, houding, embouchure, vibrato, etc. aan de hand van oefeningen. Kortom: alles wat nodig is om een mooi resultaat in je klank te creëren. Je zult versteld staan van wat bijvoorbeeld een goede rug-ademhaling en degelijke ademsteun doen voor de klank. En dat is nog maar een gedeelte. Er is voldoende aandacht voor iedereen en natuurlijk kun je ook vragen stellen. Er wordt niet alleen hard gewerkt en veel geleerd, maar het zal ook inspirerend en gezellig zijn. Natuurlijk gaan we alles wat we hebben geleerd, aan het eind van de workshop in praktijk brengen en loop je vol kennis en inspiratie ‘fluitend’ de deur uit. Kortom: een workshop waaraan je nog lang zult terugdenken en nog lang de vruchten van gaat plukken. Opgave via; m.meester@vanderglas.nl

Presentatie nieuwe Van Laar Cornet

Zaterdagmiddag 30 maart van 13:00-16:00 uur is Van Laar Trumpets & Flugelhorns bij ons aanwezig om hun nieuwe Cornet te presenteren. Onder het genot van een hapje en drankje zal hij je uitgebreid informeren. Je bent van harte welkom!

ONFK Slagwerk te koop

Slagwerk ONFK 2019 te koop! Op 5 en 6 april 2019 vinden de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen plaats. Op het podium van schouwburg De Lawei te Drachten gaan fanfares in 5 divisies de strijd met elkaar aan om zich aan het eind van het weekend Nederlands fanfarekampioen te mogen noemen. Met 27 fanfares verdeeld over 5 divisies en zo'n 1.175 muzikanten is de deelnemerslijst voor de Nederlandse Fanfarekampioenschappen op 5 en 6 april compleet. Het slagwerk wordt door Majestic Holland BV en Van der Glas BV gratis in bruikleen gegeven aan de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen en daarna verkocht! Wees er snel bij!

King Trombones 125 jaar!

In oktober 2019 viert King Trombones het 125 jarig jubileum. Voor deze gelegenheid is het mogelijk om een speciale Limited Edition 2B en/of 3B te bestellen. Dit model zal een zeer speciale gravering hebben en een gouden balancer. De trombone wordt geleverd in de recent ge-upgrade schitterende koffer. Houd de berichten in de gaten, er komen slechts 125 stuks beschikbaar!

AirTurn

Nu uit voorraad leverbaar! Veel gebruikt onder muzikanten, draadloos bluetooth pedaal, bedienbaar met de voet voor het omslaan van bladzijden en scrollen door teksten en muziek,

Kerstvakantie

Wij wensen iedereen hele fijne dagen met elkaar! In de kerstvakantie hanteren wij onze normale openingstijden met uitzondering van 25 en 26 december en 1 en 2 januari. Je bent welkom, koffie met wat lekkers erbij staat voor je klaar!

Tama Star Dealer

Vanaf vandaag zijn wij voorraadhoudend Tama Star Dealer! STAR is het vlaggenschip van TAMA-drums. Het heeft de kennis en onderzoek van de Starclassic-serie naar een hoger niveau getild door elk detail opnieuw te onderzoeken en zodoende de shell-resonantie te verbeteren. Walnoot is al lang favoriet bij meubelfabrikanten vanwege haar schoonheid en duurzaamheid. Als materiaal voor een drumketel is de natuurlijke EQ'ed-toon van Walnoot door drummers alom geprezen, zowel op het podium als in de studio. De STAR Walnoot-ketels projecteren een fantastisch laag, met genoeg punch om bij iedere mix goed klinkend te zijn. De toms zijn uitgerust met het nieuwe “Super Resonant Mounting System” (US.Pat.no.9024163), wat in combinatie met de eveneens nieuwe Quick-Lock tombrackets zorgt voor een optimaal resultaat en gebruiksgemak. Kom gerust bij ons langs om dit zelf te ervaren!

Nationale Brassband Kampioenschappen

NBK 2018 Ook dit jaar worden er tijdens de 38e editie van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in TivoliVredenburg sectie- en solistenprijzen uitgereikt. In vijf divisies strijden op vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober maar liefst 41 brassbands om de nationale titels. Het slagwerk op het podium wordt beschikbaar gesteld door Van Der Glas Muziekinstrumenten en Majestic Holland b.v. Dit slagwerk wordt na het NBK met hoge korting te koop aangeboden, kijk snel op bijgevoegde aanbiedingslijst! Tot ziens in TivoliVredenburg Utrecht!

Zaterdag 17 november 13:30-15:00 uur Drumclinic door Mick Gravee

Deze spetterende drumclinic moet je bij zijn! Mick Gravee (31, NL) is een professionele drummer, leraar, demonstrateur & clinician, hij heeft zijn eigen drumschool zowel in Roermond als ook in Geleen. Met voorbeelden als Jeff Porcaro, Dave Weckl, Simon Phillips & Virgil Donati heeft Mick door de jaren heen een stijl ontwikkeld die in meerdere muziekstijlen toe te passen is. Veelzijdigheid is in de hedendaagse muziek een must om te kunnen overleven! Door de jaren heen heeft Mick zowel in de studio als live met talloze fantastische muzikanten/artiesten mogen samenwerken, hieronder een kleine verzameling: Dreamteam, Shirma Rouse, Maan, Leona Philippo, De Coronas, Anita Meijer, Universe, Bert Heerink, Tony Spinner (ToTo), Jessie Galante, Dimension12, Andrew Gouche (Chaka Khan), Sun Caged, Ignazio Di Salvo, Joop Wolters & Marcel Coenen. HEDEN: Voor de komende jaren heeft Mick een basis gelegd samen met een aantal zeer kundige muziekvrienden in de vorm van een begeleidingsband voor artiesten. Dit is de TDE –Band. In binnen en buitenland zullen artiesten begeleid gaan worden met deze fantastische muzikanten. Daarnaast zal Mick ook veelvuldig te zien zijn bij De Coronas (Stand – Up Pop, nationaal & internationaal) Clinics geven behoren tot Mick’s favoriete bezigheid en daarom zal hij daar ook verschillende keren mee te spotten zijn op muziekbeurzen & muziekwinkels. De clinic zal in het teken zal staan van de nieuwe TD17 Roland, een middenklasser die in principe de oude TD11 opvolgt, maar wel met heel veel sterke eigenschappen die je mag vergelijken met de TD50 (het topmodel). In de clinic zal hij via het spelen van een aantal genres de veelzijdigheid van de kit laten zien met uiteraard uitleg van bepaalde nieuwe functies & snufjes, waarbij de mensen vrij zijn om zoveel mogelijk vragen te stellen. Kom vooral een keer kijken naar een van Mick’s clinics! Buiten de nodige tips over equipment geeft hij ook een aantal drumtips en oefeningen mee voor thuis! Toegang is gratis! Graag opgave via; m.meester@vanderglas.nl