Nieuws en evenementen

Zaterdag 16 juni 2018 Mondstukaanmeting door Henk Rensink

Voor wie? Koper- en houtblazers Kosten? 35 euro per persoon (contant aan de heer Rensink) Opgave? Tot een dag voor de aanmeting / vol = vol. Telefonisch 0513 - 46 80 41 of per e-mail s.visser@vanderglas.nl (graag naam, woonplaats, e-mailadres, telefoonnummer, instrument en gewenst tijdstip doorgeven) Let op! Eigen instrument en mondstuk meenemen en 15 min. van tevoren aanwezig zijn.

Donderdagavond 21 juni 2018, 19:30 uur Masterclass Euphonium Glenn van Looy

In de clinic zal Glenn het hebben over verschillende onderwerpen die in de basis bedoeld zijn voor een succesvol Euphonium-spel. Hij zal veel aanbevelingen geven met betrekking tot uitvoering en praktische oefeningen vanuit zijn eigen dag tot dag oefenprogramma. Onderwerpen die worden besproken en tevens gepresenteerd met een paar voorbeelden; Hoe op te warmen met en zonder instrument? Ademhalingsoefeningen. Lip-oefeningen en zoemen. Oefenen van een stuk voor solouitvoering, een recital en een orkeststuk. GENEVA Tour 2018 21.06.2018 Van der Glas Muziekinstrumenten Pastorielaan 4a, 8441 AA HEERENVEEN

Zaterdagmiddag 2 december Drumclinic met Mick Gravéé

Zaterdagmiddag 2 december Drumclinic met Mick Gravéé aangeboden door Roland. We starten om 13:30 uur tot 15:30 uur.

Met voorbeelden als Jeff Porcaro, Dave Weckl, Simon Phillips & Virgil Donati heeft Mick door de jaren heen een stijl ontwikkeld die in meerdere muziekstijlen toe te passen is. Veelzijdigheid is in de hedendaagse muziek een must om te kunnen overleven!

Kom vooral een keer kijken naar een van Mick’s clinics! Buiten de nodige tips over equipment geeft hij ook een aantal drumtips en oefeningen mee voor thuis! Opgave via m.meester@vanderglas.nl

Ben jij er ook bij?

Masterclass/Workshop Hub van Laar

Een specifieke uitleg van de basistechnieken aan een groep trompettisten kan een extra toevoeging zijn op het reguliere onderwijs. In de normale trompet lessen op een conservatorium, muziekschool of muziekvereniging, is vaak geen tijd om bijvoorbeeld ademtechniek de juiste aandacht te geven. In een Masterclass kan die ontbrekende aandacht een goede aanvulling zijn.

Aan de hand van de trompet methode Less is More, vormgegeven in een PowerPoint presentatie, komen de basistechnieken aan de orde. Je kan daarbij denken aan:

  • Ademsteun
  • Houding
  • Embouchure
  • Tong
  • Articulatie
  • Deze Masterclass is gebaseerd op interactie met de deelnemers, zodat ook individuele aandacht niet ontbreekt. De Masterclass is uitermate geschikt voor Conservatorium studenten, maar ook muziekscholen en muziekverenigingen kunnen hun voordeel hieruit halen.

    Hub van Laar (Van Laar Trumpets & Flugelhorns) zal vanaf 11 uur aanwezig zijn met o.a. nieuwe modellen B9 trompetten en een prototype cornet !!! En uiteraard ook vele andere modellen trompetten en bugels !

    Alleen op deze dag; bij aanschaf van een Van Laar instrument wordt de Protec koffer (tot € 175,-) gratis bijgeleverd.