Altsax Buescher True Tone uit 1927 Mat Verzilverd origineel

AS2905-228724
Buescher model True Tone In Originele staat
Mat Verzilverd
Gerevisserd
Mondstuk Selmer C**
Kap en binder Selmer
Originele Buescher koffer
Serienummer 228724
Bouwjaar 1927
Verzilvering corpus 100%
Erg vette klank.
Mooie Jazz/Bigband sax
Uitstekende zuiverheid
Inruil en gespreide betaling zijn mogelijk

Originele staat
Collectors Item
Spreekt goed aan vette sound
Waardevast
Originele staat
Niet geschikt voor beginnende saxofonist


De Buescher True Tone is een reeks altsaxofoons die werden geproduceerd door de Buescher Manufacturing Company, een van de vroege Amerikaanse saxofoonfabrikanten. De True Tone-serie saxofoons was populair in de eerste helft van de 20e eeuw en staat bekend om hun kenmerkende geluid en vakmanschap. Hier zijn enkele belangrijke punten over de Buescher True Tone altsaxofoons:

Periode van productie: De Buescher True Tone-serie werd geïntroduceerd in het begin van de jaren 1920 en ging door tot de jaren 1940. Gedurende deze tijd werden verschillende modellen geproduceerd.

Kenmerken: De True Tone-altsaxofoons staan bekend om hun 'True Tone' geluid, dat warm, rijk en enigszins donker is. Ze werden gemaakt van hoogwaardige materialen en werden met de hand in elkaar gezet, wat bijdroeg aan hun algehele kwaliteit. Veel van deze saxofoons hebben gravures en versieringen op hun lichaam, wat bijdraagt aan hun esthetiek.

Mechaniek en ontwerp: De Buescher True Tone-altsaxofoons hebben een uniek ontwerp en mechaniek, en ze kunnen enigszins verschillen tussen verschillende productiejaren en modellen. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld een 'New Aristocrat'-nek, terwijl andere een 'Top Hat & Cane'-gravure op de beker hebben.

Populariteit: De Buescher True Tone-altsaxofoons waren erg populair bij veel professionele saxofonisten en werden gebruikt in verschillende muziekgenres, waaronder jazz, pop, ensembles en meer. Ze werden vaak geprezen om hun consistentie, speelbaarheid en geluidskwaliteit.

Verzamelaarswaarde: Vanwege hun historische waarde, vakmanschap en de rol die ze hebben gespeeld in de ontwikkeling van saxofoons, hebben Buescher True Tone-altsaxofoons een aanzienlijke verzamelaarswaarde gekregen. Vooral goed bewaarde exemplaren in goede staat kunnen zeer gewild zijn onder verzamelaars en muzikanten.

Dit product is helaas niet op voorraad. De levertijd is zo spoedig mogelijk.
€ 1.295,00

Dit product kun je ook achteraf betalen via  Muziekinstrument Achteraf betalen met Riverty

14 dagen recht op retour
Altijd volledige fabrieksgarantie
tot wel drie jaar
Verzending: € 8,95
Gratis verzenden boven de € 75,- binnen NL
Betaal met iDEAL, Maestro, Mastercard, Visa of tot € 2500 achteraf met Riverty zonder extra kosten