Kies de productopties

Vorige
Vorige
Volgende
Volgende
Winkelmandje
Leeg mandje
Leeg mandje
Mandje
Mandje

Over onsSinds 1921 zijn wij de grootste speciaalzaak van Noord-Nederland op het gebied van blaas- en slaginstrumenten. Het assortiment bestaat uit koperen en houten blaasinstrumenten, mars- en concertslagwerk, akoestische en elektronische drumstellen, percussie, akoestische en elektrische gitaren, lesboeken, accessoires en onderhoudsmiddelen. 

Zowel de beginner als de professional kan in onze winkel terecht voor een gedegen advies en kan kiezen uit een zeer ruim assortiment in alle prijsklassen. Er zijn twee geluidsdichte oefencabines beschikbaar, waar u in alle rust instrumenten of mondstukken kunt proberen. Onze verkopers staan van dinsdag t/m zaterdag voor u klaar.

Naast het assortiment nieuwe instrumenten is er een grote voorraad occasion instrumenten beschikbaar. Ook bieden wij de mogelijkheid van huurkoop. Dit laatste kan op basis van 12 of 24 maanden en is per maand opzegbaar. Heeft uw vereniging voor bijvoorbeeld een concert concertslagwerk nodig, dan kunt u dit bij ons huren.

Onze onderhoudsafdeling staat garant voor een perfecte reparatie of grondige schoonmaak van uw instrument. Van een kleine ingreep tot een volledige revisie, van een klein deukje tot een platte beker, alles wordt zeer deskundig gerepareerd. Regelmatig is er contact met fabrieken voor het verkrijgen van originele onderdelen voor recente en wat oudere instrumenten. Een groot magazijn onderdelen maakt het mogelijk instrumenten snel te repareren. Laat uw instrument niet verwaarlozen, maar houd het in optimale conditie, dan heeft u er vele jaren plezier van! Ook het herstellen van alle soorten slagwerk is mogelijk, waaronder het volledig stemmen van melodisch slagwerk.

Regelmatig zijn wij met onze stand te vinden op evenementen en concoursen. Tevens organiseren wij in eigen huis regelmatig workshops en clinics voor muzikanten en bestuurders. Sinds 2009 organiseren wij jaarlijks een talentenjacht voor drummers, genaamd Dutch Drum Talent.Het was in 1918, dat de heer Willem Klazes van der Glas, de grootvader van één van de huidige eigenaren, zich aan de Eerste Herenwal vestigde als filiaalhouder van de firma Timmer, piano- en orgelhandel te Bolsward. In 1921 begon hij voor zichzelf en kocht in het centrum van Heerenveen het pand aan de Lindegracht 9. Eerst werden piano's en orgels verkocht en snel daarna ook blaasinstrumenten. In een later stadium kwamen ook langspeelplaten en hifiapparatuur in het assortiment.Na de Tweede Wereldoorlog, onder invloed van onze Amerikaanse bevrijders, rezen de drumbands en tamboercorpsen als paddenstoelen uit de grond.
De firmanten voelden het goed aan dat hier de nodige "muziek" in zat. Ze specialiseerden zich dan ook in de fabricage van trommen en signaalinstrumenten waarin een zeer uitgebreide collectie werd opgebouwd. Het resulteerde in een groot binnenlands afzetgebied en er werd een begin gemaakt met export naar praktisch alle landen van Europa.
Deze begin vijftiger jaren gestarte eigen productie van slagwerkinstrumentarium vond plaats onder de latere merknaam Majestic.
Op dinsdag 29 november 1960 (intussen waren de beide zonen Klaas en Roelof in de zaak opgenomen) had de zaak een dusdanige groei ondergaan, dat men besloot tot aankoop van het huidige pand aan de Pastorielaan, welke werd uitgebreid met nieuwe magazijnen, kantoor en toonzaal. Dit alles was nodig omdat de activiteiten in blaas- en slaginstrumenten enorm waren uitgebreid.
Foto: 1964, fabricage van trommen voor het Zweedse leger.

Op donderdag 7 juni 1973 is het W.K. van der Glas B.V. (de firma is inmiddels omgezet in een BV.) die het oude pand aan de Lindegracht - na een grootse- en grondige verbouwing - opnieuw in gebruikt neemt als winkel en toonzaal voor blaas- en slaginstrumenten. De piano's en orgels zijn toen definitief uit het assortiment verdwenen.
De rond 200 m2 nuttige vloeroppervlakte strekte zich uit van de Lindegracht tot aan de Kerkstraat. Het pand aan de Pastorielaan diende nog steeds als magazijn, als locatie voor de productie van Majestic slagwerk en als blaasinstrumenten reparatie werkplaats.In 1992 hebben de kleinkinderen van de oprichter, Willem en Wim van der Glas, het tussentijds steeds verder uitgebouwde bedrijf nogmaals in grootte verdubbeld. Van der Glas bouwde een behoorlijke internationale reputatie op waaraan de Frankurter Musikmesse in belangrijke mate heeft bijgedragen. Maar ook binnenlands heeft het zijn vruchten afgeworpen. Van der Glas heeft zich met de bedrijfsuitbreiding een unieke positie binnen Nederland verworven. De toonzaal voor blaas- en slaginstrumenten werd verdrievoudigd en er zijn geluidsdichte cabines gebouwd voor het uitproberen van de diverse instrumenten. Zowel individuele bezoekers als verenigingsleden kunnen nu in alle rust hun instrument(en) uitgebreid testen.
Ook de productieruimte voor Majestic slagwerk werd bijna verdubbeld en alle bedrijfsactiviteiten concentreerden zich vanaf dat moment aan de Pastorielaan.

Vervolgens werd in het millenniumjaar 2000 besloten een geheel nieuwe fabriek voor de productie van Majestic slagwerk te bouwen in Nijehaske (net buiten Heerenveen), omdat de ruimte aan de Pastorielaan weer te klein was geworden. De bouw moest in 2001 versneld worden uitgevoerd omdat een deel van de locatie Pastorielaan door brand werd getroffen. De door nieuwbouw vrij gekomen ruimte aan de Pastorielaan werd o.a. gebruikt voor uitbreiding van het reparatie atelier, een occasionhal en een clinic/demonstratieruimte. De productie van Majestic concert- en marsslagwerk in de nieuwe productie locatie is sinds 2003 verzelfstandigd in een nieuwe b.v.: Majestic Holland en verkocht.

Met ingang van 1 oktober 2011 is Wim (W.K.) van der Glas teruggetreden als directeur/eigenaar van Van der Glas B.V. Na 35 jaar vakkundig en met plezier en toewijding het bedrijf te hebben gerund, heeft Wim het bedrijf overgedaan aan broer Roelof en achterneef Klaas van der Glas. Zij hebben met ingang van 1 oktober 2011 alle directiewerkzaamheden overgenomen. Roelof en Klaas zullen u ongetwijfeld bekend zijn. Zij zijn al vele jaren het gezicht van het bedrijf door hun verkoop- en inkoopwerkzaamheden. Wim van der Glas zal in deeltijd nog een poos op de achtergrond werkzaam blijven. Overigens brengt deze wijziging voor u als klant of leverancier geen merkbare veranderingen met zich mee. Wij blijven het vertrouwde adres voor blaas- en slaginstrumenten en garanderen u de service die u van ons gewend bent!
Zoeken

Veilig betalen
U kunt bij ons veilig betalen via iDEAL
Track en trace
Volg eenvoudig uw bestelling via track- en trace van DHL
Alle prijzen zijn netto en inclusief BTW.
Ruilen of retourneren?
U kunt altijd uw aankopen binnen 10 dagen retourneren, mits deze ongebruikt en onbeschadigd zijn

Meer shops